Dak reiniging

Wat is dak reiniging?

Het reinigen van uw dak is een proces waarin uw dak wordt schoongespoten door middel van een hogedrukspuit. Het reinigen zorgt ervoor dat uw dak weer wordt teruggebracht in de originele staat. Het reinigen geeft uw dak weer een goede uitstraling en verwijdert het vuil op uw dak. Hierdoor kan het vuil uw dak niet aantasten en heeft uw dak een langere levensduur.

 

Dak reinigen proces

Het reinigen van uw dak doet men door middel van reiniging onder hoge druk. Het water wordt vaak verwarmd tot boven de 100 graden celsius en wordt vervolgens met hoge druk tegen het dak gespoten. Het warme water zorgt ervoor dat het vuil oplost en vervolgens wordt weggespoeld. Sommige bedrijven maken gebruik van koud water onder hoge druk en maken het vervolgens af met warm water onder lagere druk. Het reinigen van uw dak is een milieuvriendelijk proces. Het warme water bevat geen schadelijke chemische middelen en kan gewoon weg worden gespoeld.

Verschillende soorten daken

Als u uw dak laat reinigen is het verstandig om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken.

  • Dakpannen
  • Leipannen
  • Shingles
  • Golfplaten

De meest voorkomende daksoort is een dakpannen dak. Elk type dak vereist een andere werkwijze voor reiniging. Leien en shingles zijn vaak kwetsbaarder dan pannen en daarom wordt er met een lagere druk gereinigd. Golfplaten daarentegen zijn wel weer goed te reinigen onder hogere druk vanwege hun sterkte en stabiliteit.

Het reinigen van een dak kan je best overlaten aan een reinigingsbedrijf. Dat beschikt over gepaste materialen om het dak niet te beschadigen en veilig te werken. Denk hierbij aan een hoogtewerker en de verplichte veiligheidsvoorzieningen. Een andere reden om te kiezen voor een gespecialiseerde dakreiniger is zijn kennis van reinigingsproducten. Elk type dakpan vergt een specifieke behandeling. Bij te hardnekkige reinigingsproducten zullen de dakpannen hun beschermingslaag verliezen wat kan leiden tot nog meer mosvorming en schade.

Benieuwd naar advies en de kostprijs om je dakpannen professioneel te laten reinigen?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte aan huis.

ONZE KLANTEN