Dakgoten

Vervuilde dakgoten geven problemen.

Niets iets waar u waarschijnlijk bij stil staat maar een vervuilde dakgoot kan grote problemen geven. Als het regenwater ook wel hemelwater genoemd, niet goed afgevoerd kan worden dan ontstaan vaak lekkages en andere problemen met alle consequenties en schade van dien.

Hoe merkt u dat u dakgoot vervuild is ?

Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt.Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroomt of zelfs langs de buitenmuur.

Welke problemen kunnen ontstaan door een volle dakgoot. ?

Natuurlijk kan er lekkage ontstaan op diverse plekken.Zowel op het dak van de garage,schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroomt zich gaan nestelen achter de buitenmuur.En hierdoor kunnen schimmel en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich mee brengen.En natuurlijk zorgt een slechte regenwater afvoer ervoor dat  houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan.

Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en boeiboord waarmee daken zijn afgewerkt.Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelfs begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade.

Daarnaast vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te gedijen.

Dakgoot en afvoer jaarlijks laten reinigen.

Al deze problemen zijn te voorkomen door jaarlijks de dakgoten en regenpijpen schoon te maken en te controleren. Vooral de herfst en winter zorgen voor veel bladafval en takken die de goede regenwaterafvoer blokkeren. Een jaarlijkse reinigings-en controle beurt door ons voorkomt veel problemen.

En u bespaart zich hiermee heel wat kosten doordat u gevel minder snel gereinigd moet worden en het houtwerk veel langer meegaat

 

ONZE KLANTEN